Du är här: Hem > Uppdrag >

Kivikstrands badhotell – ny webbplats med bättre prestanda

Publicerad:

Kivikstrand badhotell som är ett hotell med restaurang och konferensmöjligheter med fantastiskt läge i Kivik på Österlen, har nu en ny modern webbplats, framtagen av Winston. Samtliga uppmätta värden vad gäller prestanda, teknisk lösning, tillgänglighet och SEO ökade efter omgörningen.

Badhotellet är familjeägt och sekelskiftesromantiken speglar av sig både på webbplats och i inredning och känslan för den som besöker hotellet. Huset som hotellet är inrymt i är byggt 1879, har med varsam hand renoverats till dagens badhotell för att skapa ljusa minnen vid havet.

Hotellet ligger längs med Skåneleden mellan Haväng och Stenshuvuds nationalpark. Gästerna består till cirka 60 % av kvinnor i ålder 40 - 60 år. 20 % av gästerna är från andra länder, främst Danmark och Tyskland.

Familjen Apelqvist närmade sig Winston då man hade fått EU-medel för att göra om sin webbplats som var byggd på en gammal teknisk plattform vilket resulterade i att det var omständligt att jobba med innehållet för redaktörerna, på slutet var det inte ens möjligt att göra ändringar på den befintliga webbplatsen. Så läget blev akut.

”Vi på Kivikstrand är mycket nöjda med den lättarbetade hemsideslösning som Winston hjälpt oss implementera. Vi är nu lyckligare ägare av en modern hemsida som representerar vår verksamhet på bästa sätt. Tack för fint samarbete!" 
Anna på Kivikstrand

Delar av designen ville man behålla, t ex rubriktypsnittet, men en uppfräschning och modernisering önskades. Projektet startade i slutet av juni där vi gick igenom förväntningar, förutsättningar, syfte och mål, önskat innehåll och tidsplanering. Under sensommaren tog uppdraget fart och det växte fram en relativt liten flerspråkig webbplats som inte bara speglar hotellets värderingar utan som också är byggd med modern .Net teknik.

Lösningen byggdes i Umbracos senaste version och stod klar i slutet av oktober - som också var en “hård” deadline för uppdraget. På webbplatsen finns en inbäddad bokningslösning som heter Sirvoy. Webbplatsen samlar dessutom in användarstatistik som möjliggör framtida förbättringar baserade på fakta.

Vi hoppas att du får anledning att besöka hotellet som är ett riktigt guldkorn!

www.kivikstrand.se

Foton: Peter Carlsson, fotograf.